trupa    noutati    concerte    multimedia    prieteni    blog    contact
TRUPA - BIOGRAFIE


Formatia Old News a luat fiinta la inceputul anului 2006, la initiativa fratilor Cristi si Mihai Donos, formandu-si la inceput un repertoriu de piese clasice de blues. Prima formula stabila, care a activat pana in vara aceluiasi an, a fost Cristi Donos (chitara), Manu (voce), Mihai “Miky” Donos (bas), Tudor Scanteie (chitara) si Mihai “Mishu” Axinte (tobe). In aceasta formula, trupa a concertat in cateva cluburi bucurestene si a participat la un festival de profil (Festival de blues in Memoria Fane Adumitroaie)..

 In vara lui 2006, Old News s-a despartit de Manu, postul de vocal fiind ocupat de John “Bones” Enache. Schimbarea a fost receptata bine de publicul adunat de trupa pana atunci, primul concert in noua formula strangand un numar de oameni prea mare pentru clubul in care a avut loc.

 In noua formula, Old News a inceput sa sustina concerte in cluburile bucurestene. Dupa Big Mamou, clubul “de suflet” al formatiei, au urmat cateva locatii reprezentative pentru scena din Capitala. Printre ele, Underworld si Club Preoteasa. Trupa canta alaturi de formatii ca Cyfer’s Sin sau Voodoo.

 Old News inregistreaza si produce, pe cont propriu, patru piese cover – If This Guitar Could Talk (Mean Gene Kelton), Call Me The Breeze (JJ Cale/Lynyrd Skynyrd), Mary Had A Little Lamb (Buddy Guy) si Midnight Special (Kentucky Headhunters).  Aceste inregistrari au fost puse spre ascultare online pe diverse site-uri de profil, si nu numai  Casino.com. Acest pas  le-a deschis calea spre o serie de concerte  in afara Bucurestiului.

 La doar jumatate de an de la infiintare, Old News are prima iesire din Bucuresti, participand la festivalul de blues Bluzau 2006, de la Buzau, manifestare nationala cu traditie, in cadrul careia trupa canta pe aceeasi scena cu trupe ca Midnight Express, Harry Tavitian si Orient Express, Survolaj si Nightlosers.

 Primirea buna de care trupa are parte la festival face ca Old News sa se intoarca la Buzau, la inceputul lui 2007, pentru un concert in clubul T’Essence Pub.

 2007 este anul in care Old News incepe sa aiba din ce in ce mai multe cantari in afara Bucurestiului. Trupa canta in cluburi din Craiova (Club Pulp) si Constanta (Club La Taclale), iar concertele din Capitala se inmultesc. In primavara lui 2007, Old News se desparte de chitaristul Tudor Scanteie, care se alatura formatiilor Tiarra si Oaia Neagra. Tudor continua, totusi, sa colaboreze cu Old News, fiind invitat in mai multe randuri sa se alature trupei in concerte.

-----------------------------